Yksinluistelun alueen säännöt kaudella 2019-2020

Alueen säännöt kaudella 2019 - 2020 (päivitetty 16.9.2019)

(Muutokset kauteen 2018-2019 verrattuna on merkitty alleviivaten.)

SM-sarjat, kansalliset seniorit ja juniorit, debytantit

·       SM-sarjat, kansalliset seniorit ja juniorit sekä debytantit ovat kaikki oikeutettuja osallistumaan Hämeen aluemestaruuskilpailuihin.

 Noviisit

·       Noviisit kilpailevat STLL:n lohkokilpailujen yhteydessä järjestettävissä kutsukilpailuissa sekä Hämeen aluemestaruuskilpailuissa, joissa tehdyt pisteet huomioidaan SB-pisteinä noviisien valtakunnallista kulta- ja hopeafinaalia varten. Kaikki noviisit ovat oikeutettuja osallistumaan Hämeen aluemestaruuskilpailuihin. Valtakunnallisten finaalien säännöt löytyvät STLL:n nettisivuilta materiaalipankista.

Silmut A

·       Aluekilpailuissa käytetään aina ISU-arviointia.

·       Kaikki alueen A-silmut ovat oikeutettuja osallistumaan sekä syys- että kevätkilpailuun ja aluefinaaliin. Näissä kilpailuissa tehdyt pisteet huomioidaan SB-pisteinä A-silmujen valtakunnallista kulta- ja hopeafinaalia varten. Valtakunnallisten finaalien säännöt ja karsintaperiaatteet löytyvät STLL:n nettisivuilta meteriaalipankista.

Silmut B

·       Syyskilpailussa parhaiten sijoittunut kolmannes osallistujista sekä kevätkilpailussa parhaiten sijoittunut kolmannes osallistujista pois lukien syyskilpailusta paikan lunastaneet kilpailijat lunastavat paikan Hämeen aluefinaaliin.

·       Jos luistelija, joka on saavuttanut aluefinaalipaikan Silmut B-sarjassa, vaihtaa kesken kauden Silmut B -sarjasta Silmut A-sarjaan, menettää hän Silmut B-sarjassa saavutetun finaalipaikan.

·       Aluefinaalissa käytetään ISU-arviointia, syys- ja kevätkilpailuissa laajennettua tähtiarviointia.

Aluesarjat

·       Aluesarjoja ovat aluesilmut, aluedebytantit, aluenoviisit ja aluejuniorit.

·       Syyskilpailussa parhaiten sijoittunut kolmannes osallistujista sekä kevätkilpailussa parhaiten sijoittunut kolmannes osallistujista pois lukien syyskilpailusta paikan lunastaneet kilpailijat lunastavat paikan Hämeen aluefinaaliin.

·       Kaikki aluesarjat kilpailevat kaudella 2019 – 2020 omissa sarjoissaan.

·       Aluejunioreiden kaikissa kilpailuissa käytetään ISU-arviointia, muilla aluesarjoilla laajennettua tähtiarviointia.

Taitajat

·       Kaksoishypyt eivät ole sallittuja.

·       Kilpailijat jaetaan sarjoihin axel ja ei-axel.

·       Lisäksi tarvittaessa jako ikäsarjoihin syyskilpailun yhteydessä, samaa jakoa noudatetaan kevätkilpailussa.

·       Jos poikia on vain yksi, kilpailee hän tyttöjen kanssa samassa sarjassa, useammalle pojalle järjestetään oma sarja.

Tintit ja Minit

·       Sarjat voidaan jakaa ikäryhmiin, kuitenkin siten, että alle kymmenen luistelijan sarjoja yritetään välttää.

·       Tintit kilpailevat aina yksittäin.

·       Jos minipoikia on vain yksi, kilpailee hän tyttöjen kanssa samassa sarjassa, useammalle pojalle järjestetään oma sarja.

·       Tintit ovat aina sekasarja.


Aluefinaalit ja aluemestaruudet

Jos finaalipaikan saavuttanut luistelija ei ota paikkaa vastaan tai peruuttaa osallistumisensa, otetaan varasijoilta mukaan kilpailuun max. kaksi ensimmäisenä varasijalistalla olevaa. Vahvistuksen lähettämisen jälkeen varasijoilta ei oteta enää luistelijoita mukaan kilpailuun.